Monday 25 January 2016

Southbank sèta a Walk London -nal

Öt perccel 11 előtt kétségbeesetten keresem a hatos kijàratot a Waterloo stationnél. Ha nem érek oda az év egyik legjobb zsebpénz barát programjàt hagyom ki, a Walk London sétàjàt a Temze déli partjàn.


Sétàval a tömegközlekedésért


Hogy mi az a Walk London? Ò, csak a kedvenc eseményed. Nem, te ezt mèg nem tudod, de ez az ùj kedvenced. Hogy miért?
Mert teljesen ingyenes. A sétàk semmibe sem kerülnek, mert a Transport for London àllja neked. És hogy miért szponzoràlja egy tömegközlekedési vàllalat a sétát? Ìgy igyekszenek enyhìteni a nyomàst, amit a tömött buszok és tùlzsùfolt metròk gyakorolnak a neurotikus londoniak idegeire. :)
Mert egyszerűen csak beeshetsz. A Walk London nem igényel előzetes foglalàst, a helyek nem fognak hetekre előre megtelni. Ha kissé későn, egy òràval az àltalad preferàlt tùra indulàsa előtt eszmélsz, hogy "Jé ez ma van?" akkor is nyugodtan elindulhatsz, be fogsz férni.
Mert elsőrangùak a tùràk. A tùravezetők magasan képzettek. A hangulat oldott. Tovàbbà szàmos tùra közül vâlaszthatsz, amelyek keretében megismerheted a Fleet street -et, a Nunhead temetőt vagy éppen a Southbank és a Bankside térségeket a Temze mellett.
Mert jò lesz az idő. NEM, én is tudom, hogy London, de ùgy fest az időjàràst is a TFL szponzoràlja az ilyen hétvégékre. Én mind a téli, mind az őszi tùràn napos, szàraz és enyhe időben teljesìtettem a tùrât, függetlenül attòl, hogy milyen volt a hétvsége annak előtte és milyennek ìgérkezett az idő aznap reggel. ;)



Az egyetlen szépséghiba a Walk London programjaiban, hogy nincsenek minden hétvégén. Egy évben hàromszor, tavasszal, ősszel és télen csatlakozhatsz a sétàlòkhoz. Ezen a facebook oldalon tudod ellenőrizni, hàtha éppen keresztezi a tartòzkodàsodat az esemény és akkor legalàbb egy guided tour àràt megspòrolhatod magadnak.

Te voltàl màr guided tour-on Londonban? Melyiken? Hogy tetszett? Ha vannak tippjeid hagyj, egy kommentet!

No comments:

Post a Comment